A lehetőségek országa ... A műhelytől a piacvezető vállalatig / Munkácsy Mihály Múzeum

Rádió: 
Tárlatról tárlatra
Adás dátuma: 
2010, Október 25

Tárlatról tárlatra / KONTAKT Rádió (87,6 MHz)

2010 október 25.
 
A műsor felépítése:
I. Kaleidoszkóp / kiállítási hírek
II. Bemutatjuk"A lehetőségek országa. Polgárosodás a 19. századi Magyarországon" , Munkácsy Mihály Múzeum - Békéscsaba
 
A műsor vendége:
dr. Basics Beatrix művészettörténész, a „Lehetőségek országa …” vándorkiállítás projektvezetője
1979-ben végezte el az ELTE BTK művészettörténet-angol szakát, majd 1981-ig a Művészettörténet tanszék tudományos továbbképzési ösztöndíjasaként a Magyar Nemzeti Múzeum Történelmi Képcsarnokában kezdett el dolgozni. Doktori disszertációja a gyűjtemény egy részének feldolgozásával készült. 1995-től a Történelmi Képcsarnok főosztályvezetője. 2004 novemberétől a Budapesti Történeti Múzeum főigazgató-helyettese. Fő kutatási területe a 18-19. század művészete. Eddig mintegy százötven publikációja jelent meg, és számos rangos kiállítást rendezett. A Corvinus Egyetemen meghívott oktatóként a 19. és 20. századi magyar művészetről tart angol nyelvű előadást. 2000-ben tudományos munkássága elismeréséül a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat Pasteiner Gyula emlékérmét, és 2010-ben az OKM nívódíját kapta meg.
 
 

I. Kaleidoszkóp

 
Budapest, Vasarely Múzeum, (Szentlélek tér 6.) 
Pont, vonal, mozgásban - 2010 október 14. - 2011. január 6.
A Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület és a Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeumának közös kiállításán különböző műfajú, stílusú vagy technikájú művek kerülnek egymás mellé, melyek első ránézésre igen távol állnak egymástól. Közös azonban bennük a címben is szereplő egységek használata. Ezek sokszínűsége és sokrétűsége, a különböző művészi szándék és ábrázolási módok egymás mellé állítása a nézőre bízza a hasonlóságok és eltérések, asszociációk és értékelés lehetőségét.
 
Győr, Xantus János Múzeum (Széchenyi tér 5.) 
Magyar geometrikus művészet – 2010 október 14 – 2010 november 14.
A Magyar Festészet Napja alkalmával Győrben megnyílt vándorkiállítás fő szervezője, az anyag összegyűjtője Joseph Kádár egy olyan, a magyar konstruktív művészetet bemutató és képviselő anyagot gyűjtött össze, mely átfogó képet ad a hazai kortárs geometrikus művészetről (Bak Imre, Schöffer Miklós, Konok Tamás, Fajó János, Barcsai Jenő, Victor Vasarely, Hencze Tamás stb.).
Egy új múzeumpedagógiai sorozatot is indul itt, melynek során az élmény alapú tapasztalás egy új lehetőséggel bővül: a múzeum tárgyainak, térképeinek felhasználásával egy 10 részes ismeretterjesztő sorozatban elevenednek meg Győr történetének jelentős pillanatai, az 1500-as évektől egészen Napóleon híres kismegyeri csatájáig. A filmsorozat az ifjú, győri filmes testvérpár, Bárány Dániel és Bárány Krisztián közös alkotása.
 
Jászberény, Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria (Déryné u. 6) 
Családom a Jászságból való - Decsi Ilona Luca festőművész kiállítása – 2010 október 19. – 2010 november 4.
A festményeken a mai kor és a múlt fonódik össze, melynek alapját fényképek, gyermekkori emlékek táplálják, melyek éppoly reális valóságnak tűnnek, mint a jelen pillanatai. Egy régi életmód, az emlékekbe vesző jászsági világ képei villannak fel az alkotásokon, melyek a családi élet apró mozzanatait éppúgy magukba foglalják, mint a nagy ünnepeket, mint Jászárokszállás hajdani ipartestületi bálja, vagy éppen az egykori meséket és azok hangulatát.
 
Százhalombatta, Mátrica Múzeum (Gesztenyés út 1-3)
Egy város születése – 2010 október 22 – 2011 február 20.
A város 50 éves történetéről szóló kiállítás a Dunai Kőolajipari Vállalat (DKV) és a Dunamenti Hőerőmű Vállalat (DHV) - együttes beruházásának létrejöttéről, és a beruházás miatt kialakult új helyzetről szól, melynek eredményeként Százhalombatta mezőgazdasági településből ipari várossá vált. A tárlat a nagy a két ipari létesítmény emlékeivel és dokumentumaival, és egy lakótér bemutatásán keresztül érzékelteti, vagyis az élet két legfontosabb színterével, a munkahellyel és a lakótérrel.
 
Budapest, Jászi Galéria (Irányi u. 12.) 
Cirkusz – 2010 október 13. – 2010 november 15.
A Festészet Napja Programsorozat keretében nyíló tárlat a 20. századi és kortárs magyar festők és képzőművészek cirkusz tematikájú alkotásaiból nyújt válogatást légtornászok és artisták, bohócok és mutatványosok, zsonglőrök és illúziót keltő bűvészek, állatidomárok és a cirkuszi világ más szemkápráztató szereplőinek a felvonultatásával. A kiállító művészek között szerepel Aba-Novák Vilmos, Balla Margit, Engel Tevan István, Fehér László, Gross Arnold, Hincz Gyula, Kass János, Kondor Béla, Kondor Lajos, Matzon Ákos, Péreli Zsuzsa, Reich Károly, Rékassy Csaba, Szabó Vladimir, Szalay Lajos, Véssey Gábor, Victor Vasarely, Würtz Ádám, Zemplényi Magda.
 
Győr, Napóleon-ház (Király u. 4.) 
Városok a folyó mentén/Cities on the River - 2010. október 30 – december 5.
4 ország Duna-menti város (Budapest, Pozsony, Belgrád, Linz és Bécs) 14 művészének az alkotásai tekinthetők meg, fotók, videó munkák, festmények és installáció formájában, egy nemzetközi vándorkiállítás nyitóprogramjaként. Témafelvetésükben egyrészt a tájkép mai jellemzőire kérdez rá, másrészt a Duna menti városok lakóinak saját magukról kialakított képére, a nagyvilágról alkotott képükre, ill. helyükre.
 
Budapest, Magyar Műhely Galéria (MMG, Akácfa utca. 20.)
Detvay Jenő kiállítása - 2010. október 20 - 2010. november 12
A kiállított több mint 20 mű alkotójuk személyes élményeinek a lecsapódása, valójában naplószerűen visszaadott pillanatképek. A képalkotás elsősorban az emberi viszonylatok megragadásával a szülőkhöz és barátokhoz fűződő érzelmeket, közösen átélt eseményeket helyezik a középpontba. Fotóalapú vegyes technikával készültek.
 
Szeged, Móra Ferenc Múzeum, Szegedi Vár (Stefánia sétány 2.)
Magyar szobrászat 2010 – 2010 október 15 – 2010 december 19.
Közel ötven magyar szobrász több mint hatvan művét tekinthetik meg az érdeklődők a szegedi vármúzeumban. A Magyar Szobrászat 2010 című tárlat a rendszerváltozás utáni hazai szobrászművészetről igyekszik egyfajta átfogó, széleskörű képet adni. A kiállítási kollekció sokoldalú, színes, hű lenyomata az utóbbi két évtized magyar szobrászat folyamatainak.
Szeged, Kass Galéria (Vár u. 7)
7 x 3D - 2010 október 28 – 2010 december 9.
Az animáció világnapja alkalmából rendezett kiállításon Tóth Pál pajai animációs filmrendező kiállítása nyílik meg.
 
Szeged, Somogyi Könyvtár (Dóm tér 1-4.)
Reklámok Anno - plakátok a XX. század elejéről – 2010 október 25 - 2010 november 10.
Dr. Szalay József, egykori szegedi rendőrkapitány gyűjteményéből származó, nagyméretű politikai és kereskedelmi plakátokból rendezett kiállítás a magyar reklámgrafika gyöngyszemeit vonultatja fel.
„Az okosság sötétben is világít” – 270 éve született Dugonics András – 2010 október 25 - 2010 november 10.
A szegedi születésű Dugonics András piarista szerzetes, író, egyetemi tanár sajátkezű kézirataiból, műveinek
mára muzeálissá vált kiadásaiból szerkesztett emlékkiállítás. 
Vámpírgenerációk nyomában. A könyvkiállítás a vámpírság történetéből és képzőművészeti irodalmából - 2010 október 30 - 2010 november 10.
A Vámpírok bálja programhoz kapcsolódó tárlat magyar vonatkozású könyvritkaságai között is figyelmet érdemel Augustin Calmet francia teológus 1757-es kiadású, Emlékkönyvtárban őrzött kötete, amely több magyar vámpírról is beszámol. A szegedi boszorkányok történetét Jósika Miklós és Banner János könyveiből ismerhetjük meg. Közép-Európa egyik legismertebb vámpírtörténetét, a Kaszparek-legendát Mikszáth Kálmán is földolgozta Kísértet Lublón című regényében. A vámpír-motívum a képzőművészetben például Philip Burne-Jones, Edvard Munch, Csók István és Boris Vallejo képein jelenik meg. A téma filmes földolgozása Lugosi Béla Drakula-figurájától Roman Polanski Vámpírok bálja című paródiájáig ugyancsak ugyancsak számottevő.
A kiáll0táshoy bőségesen kapcsolódnak programok.
És számos kamarakiállítás a fiókkönyvtárakban, 2010 november 2 - 2010 november 30 között, például: .
Csillag téri, Odesszai, Szőregi és Északvárosi fiókkönyvtár – 200 éve született Erkel Ferenc - életrajzi kiállítás
Dorozsmai fiókkönyvtár - A 2010. évben irodalmi Nobel-díjat kapott Mario Vargas Llosa életműve és Kiállítás Agatha Christie életéről és munkásságáról
Rókusi fiókkönyvtár - Gutenberg, a reneszánsz könyvmestere címmel színes, képes életrajzi kiállítást és könyvajánló
 
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria (Budavári Palota A-B-C-D épület, Szent György tér 2.) 
Doyenek IX. - életműdíj átadás – 2010 október 14. – 2010 október 30.
A hetvenedik életévét betöltött, közel ötven kortárs festőművész a múlt és az élő jelen képviselője. Alkotásaikkal példát nyújthatnak és kiindulópontjl szolgálhatnak emberi, művészi tapasztalatukkal – ajánlják a kiállítás rendezői. A többi között Paróczi Ágnes, Papp Oszkár, Sváby Lajos, Ezüst György, Klimó Károly és Gyémánt László alkotásait lehet megtekinteni. A megnyitó alkalmával a Magyar Festészet Napja Alapítvány életműdíját a 94 esztendős Breznay József festőművész vehette át.
 
Szombathely, Szombathelyi Képtár (Rákóczi Ferenc u. 12.)
Rózsa Anna textilművész kiállítása – 2010 október 14. – 2010 november 13.
A tárlaton válogatást mutatnak be a művésznő életművéből, valamint az 1984-ben Alwin Widmer svájci állampolgár által Rózsa Anna textilművész emlékének ápolására, művészi hagyatékának, alkotói -emberi magatartásának széleskörű megismertetése érdekében és csaknem négy évtizedet felölelő, a magyar textiltervezés, közelebbről a kézi szövés területén meghatározó munkássága iránt érzett elismeréseként és személyes tiszteletének kifejezésére létrehozott alapítvány eddigi Fal- és tértextil valamint Alkalmazott textil kategóriában díjat kapott alkotók munkáiból.
 
Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum (Károlyi Mihály u. 16.) 
Álmok köntöse - Magyar írók Bécs-élménye 1873–1936 – 2010 október 18. – 2011 február 10.
A jövőre Bécsben megtekinthető tárlat a magyar írók és Bécs kapcsolatáról szól, mégpedig a bécsi világkiállítástól 1936-ig, bemutatva az osztrák főváros és a hazai kulturális-szellemi élet kapcsolatrendszerét. A kiállított dolkumentumok és képek, alkotások nem csak a saját gyűjtemény anyagát mutatják be, hanem számos intézménytől kölcsönözték őket.
 
Debrecen, MODEM - Modern és Kortárs Művészeti Központ (Baltazár Dezsõ tér 1.) 
A kartuson kívül - A héttoronyba zárva – 2010 október 23. – 2011. február 13.
Az Antal–Lusztig-gyűjtemény anyagából rendezett reprezentatív tárlat két szempontból is rendhagyó: a hazai alkotók mellett ezúttal külföldi művészek is szerepelnek (köztük olyan nemzetközi hírességek, mint például Joseph Beuys, Gerhardt Richter, Ilja Kabakov, Joseph Marioni vagy Dieter Roth), és egyazon térben két összekapcsolódó, de teljesen különálló tárlatot láthat a közönség: „A héttoronyba zárva” címmel a melankólia modern és kortárs művészetben való megjelenését tematizálja, míg „A kartuson kívül” címmel a nemzetközi monokróm festészet legfontosabb tendenciáit mutatja be.
 
Ráckeve, Árpád Múzeum (Kossuth Lajos u. 34.) 
Képes mesék – Mesés képek - Rényi Krisztina meseillusztrációi és festményei – 2010 október 15. – 2011 január 9.
Rényi Krisztina a ráckevei Árpád Múzeumban képzőművészeti, valamint gyermekkönyv illusztrátori oldalról mutatkozik be a nagyközönségnek. A rendkívül színes és érdekes kiállítási anyagot játékok teszik még élvezetesebbé. Kedvére bangolhat mindenki a mesék birodalmában, egymagában, családi programokon, vagy akár múzeumpedagógiai- és drámapedagógiai foglalkozásokon.
 
Váci Értéktár - Közérdekű Muzeális Gyűjtemény (Köztársaság út 19.)
Hincz Gyula elfeledett grafikái. Válogatás a Váci Értéktár Hincz-gyűjteményéből - 2010. október 15 – 2011. december 19.
Bár Hincz Gyula életműve méltatlanul kimarad a szakmai értékelésből, és termékeny munkásságának feldolgozása meglehetősen hiányos mind a mai napig, mégis a magyar művészet egyik legszínesebb alkotójáról van szó. Jelen kiállításon grafikai műveiből mintegy 100 mű segítségével a mester életének és munkásságának különböző szakaszait, sokoldalú technikai ismeretét, útkeresését lehet végigkövetni. A tárlat valójában az életművet bemutató sorozat nyitánya, mellyel a gyűjteményt kezelő Értéktár szeretné a méltatlanul elhanyagolt művészt a magyar képzőművészek között őt megillető jogos helyére állítani.
 
Leányfalu, Aba-Novák Galéria (Móricz Zsigmond út 124.) 
A kezdet – Aba-Novák (Vilmos) korai művei – 2010 október 22. – 2010 november 13.
A válogatás igen különleges, gyerekkori, ifjúkori és pályakezdő műveket mutat be, de a híres 1923-as Önarcképével a kiforrott Aba-Novák is látható. A látványon túl egyben csemegézni lehet az aláírások fejlődéstörténetében is
 
Budapesti Történeti Múzeum (Budavári Palota E épület, Szent György tér 2.) 
Heart Art Budapesten - 2010. október 22- 2010 november 2. és 2010 november 5. - 16.
A közel 400 műves tárlat számos technikát felvonultatva mutatja be a kortárs japán művészet remekeit – látható itt selyemre vagy papírra készített festmény, fekete tus, sokszorosított grafika, kerámiák, olajfestés, kerámiaszobrászat, sőt fotó is. A két részletben kiállított alkotásokon a nyugati művészet erős hatása érződik, de a hagyományos művészet erőteljes jelenléte is szembeötlő, mint például a kalligráfiák esetében, melyek szépségét az írásjegyek vizuális harmóniája adja.
 
Dunaszerdahely, Kortárs Magyar Galéria - Vermes-villa (Szabó Gyula u. 304/2)
A Kortárs Magyar Galéria szobrászati gyűjteményének kiállítása – 2010 október 15. – 2010 november 11.
A kiállítás három színhelyen lényegében egy időben tekinthető meg: a Vermes-villán kívül a a Csallóközi Múzeumban (2010. október 15.-november 13) és az ART MA Galériában (2010. október 15.- 26.).
 
Kőszeg, Művészetek Háza (Chernel u. 18) -
Őszi tárlat - a Kőszegi Művészeti Egyesület tagjainak kiállítása - 2010. 10. 15. – 2010. 10. 31.
 
Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában (Szent György tér 2, Budavári Palota E épület)
Erdély ezeréves püspöksége 2000-2008 - 2010. október 12. – 2011. január 2.
A kiállítás két egységre oszlik: a „Gyulafehérvári Szent Mihály székesegyház és érseki palota régészeti kutatása” és „A Gyulafehérvári Szent Mihály székesegyház és érseki palota története és helyreállítása” a helyreállítási-restaurálási munkát és a Daniela Marcu Istrate régésznő vezetésével 2000–2008 között folyt ásatások eredményeit és leleteit mutatják be, mely a város történetéből a római kortól a koraújkorig (18. századig) ívelő korszakot tárja elénk. A római erőd falai között kialakuló középkori városban a Szent Mihály székesegyház a történeti Magyarország egyik legkorábbi, ma is álló épülete. A mellette felépült püspöki palotát a 16–17. század folyamán az erdélyi fejedelmek állandó rezidenciájukká építették át csodálatos izniki fajansz csempékkel es egyéb díszekkel ékesítve. Az épületek erdélyi történelemben játszott szerepét, építéstörténetét is megismerhetjük a régi és új felmérési rajzok, archív fotók, és az erdélyi fejedelmek portréi és más műtárgyai segítségével.
 
Budapest, Forrás Galéria (Teréz krt. 9.)
Jankovics Marcell kiállítása - 2010. október 21. – 2010. november 6.
A könyvillusztrátor, művelődéstörténész, rajzfilmrendezőként jól ismert grafikusművész születésnapjára rendezett kiállításon a tőle megszokott eredeti, markáns alkotások láthatók. A mintegy 80 rajz és festmény egyszerre humoros és gunyoros. Széleskörű ismeretekről tanúskodnak, és a népművészet iránti vonzalmát is kifejezésre juttatják. Több alkotás az illusztrált könyvvel együtt látható.
 
Szentendre, Skanzen Galéria (Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Sztaravodai út) 
Város és falu határán a Skanzenben – 2010 október 21. – 2011 december 21.
A szentendrei Skanzen új kiállításán egy mezőváros enteriőrjei, a lakóházakban és műhelyekben zajló élet most még több fotóval, mozgóképpel, tárggyal, viselettel kiegészülve a 19. századi polgárosodási folyamatát tárja a látogató elé, kiemelve, hogy a város helyszínei és eseményei (főként vásárai) gémkapocsként fűzték össze a nemesi-polgári és falusi-paraszti rétegeket.
 
Érdekesség – 1 napos kiállítás
Pécs, Cella Septichora Látogató Központ 
 „Sopianae and Valeria in the Late Roman Age – Early Christianity” – 2010 október 14.
Az Isztambuli Egyetem Művészettörténeti Tanszékén október 16-án nyílik meg a „Sopianae and Valeria in the Late Roman Age – Early Christianity” című kiállítás. Pécs érdeklődő közönsége csütörtökön 17 és 18 óra között kapott lehetőséget arra, hogy a másnap Isztambulba szállítandó kiállítást a Cella Septichorában megtekinthesse, és részt vehessen a három nyelven megjelentetett színes, „A késő római kor és az ókereszténység Sopianae és Valeria területén” címet viselő katalógus bemutatóján.
 
 
Előzetes
2010. október 28-án (csütörtökön) az Óbudai Múzeumban 18 és 22 óra között a "Lengyel hercegnő - Magyar királyné - (Piast Erzsébet és kora)" című kiállítás búcsúztató ünnepsége lesz, melyen jelmezes szerepjátékosokkal, ingyenes tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket. A program külön érdekessége, hogy középkori édességeket is meg lehet majd kóstolni.
 
Felhívjuk a figyelmet a Múzeumok Őszi Fesztiváljára, melynek programjait a Múzeumok honlapjain érdemes keresni.
 
 

II. Bemutatjuk

 

"A lehetőségek országa. Polgárosodás a 19. századi Magyarországon" - 2010. október 15 - 2010. december 30.
A vándorkiállítás hat állandó történeten keresztül mutatja be a 19. század vívmányait és azok hatását mai életünkre. Békéscsabán a Tevan és Knerr valamint a gyulai Ladics-család történetével is bővült. Mindhárom família kötelességének érezte, hogy tegyen a közjóért, fontosnak tartották az értékteremtést és megőrzést. A két békéscsabai család nyomdászattal foglalkozott, de amíg a Knerr-család a nyomtatványokra specializálódott, addig a Tevan família igényes kiadványai mellett a mindenhova eljutó, olcsó könyveiről vált híressé. A gyulai Ladics-család inkább a közélet alakításában játszott fontos szerepet, Ladics György egyletekben és polgári körökben tevékenykedett, a família nő tagjai pedig a társasági életet szervezték. A tárlat  interaktív elemekben bővelkedik (virtuális katalógus, háromdimenziós tárgyfotók, „beszélő" vitrinek, digitális padló), múzeumpedagógiai és családi foglalkozásokat kínál a látogatóknak. Létrejöttéhez alapos levéltári kutatásokat végetek, melyek eredményeit szakmai konferencián is megvitatták. A programokat komolyzenei koncertek, szakmai előadások, tárlatvezetések, valamint rendhagyó történelem órák teszik teljessé. 
 
 „Egy nagy érzés éltetett..." - 2010. október 15 - december 30
Gyula szülötte, Erkel Ferenc nemzeti himnuszunk írója, a magyar nemzeti opera megteremtője 1888. december 16-án 50 éves karmesteri jubileuma alkalmából a nemzet hölgyeitől drágakövekkel ékesített, filigránnal díszített, felbecsülhetetlen értékű aranykoszorút kapott. A Batseh Gusztáv mester készítette műalkotás most a zeneszerző születésének 200. évfordulójára rendezett kiállításon több személyes tárggyal együtt megtekinthető. Maga a tárlat Erkel gyermekkorát, színházi, zeneszerzői, karmesteri és zeneakadémiai tevékenységét, operáit és egyéb műveit is bemutatja az Erkel-kultusz néhány emlékével együtt.
 
A Magyar Festészet Napja - Földi Péter Munkácsy-díjas festőművész tárlata - 2010 október 18. – 2010 november 19.
A művész alkotásainak legfőbb ihlető forrása szülő- és lakóhelye, Somoskőújfalu. Stílusokhoz nem köthető képi világa is ennek népművészeti hagyományait őrzi, értelmezi újra. Erős, egységes színfelületei a gyermekrajzok mesterkéletlen világára emlékeztet, dekoratív, síkszerű kompozícióit egy-egy figurális elem uralja.
 
A tárlatok helyszíne:
Békéscsaba, Munkácsy Mihály Múzeum (Széchenyi utca 9. )
A tárlatok színhelye a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, melyet a 19. század végén közadakozásból alapítottak. Ekkor készült el a múzeum épülete is, amit aztán 2008-ban felújítottak, korszerűsítettek. Gyűjteménye öt egységre oszlik, melyek elsősorban Békés megye különböző arculatait mutatják be. Így régészeti kiállításán a neolitikumtól az árpád-házi királyok uralkodásának végéig, történeti kiállításán a török kortól a rendszerváltásig követhetjük az itt zajló eseményeket és a hozzá kapcsolódó dokumentumokat, néprajzi gyűjteménye a hagyományos gazdálkodási formákat mutatja be, természettudományi kiállításán pedig élővilága látható, bár itt a növény, állat és ásványvilágon túl, távoli tájakon járt magyar felfedezők felfedezéseiről is lehet tájékozódni. Amiről azonban a leginkább nevezetes, és amiből egyedülálló a gyűjteménye, az a Munkácsy Mihály életéhez, művészetéhez kapcsolódó emlékek, reliquiák gazdag tárháza. Természetesen festményei is szép számmal megtalálhatók a galériában.
 
 
Ha kíváncsi vagy a részletekre, itt meghallgathatod!
 
 
 
Zenei betétek:
Adam’s Comedy, Vidéki sanzon
Erkel Ferenc: Bánk bán / Hazám hazám (Simándi József)
Kicsi Hang- Ady Endre - Párizsban járt az ősz
Osztová együttes / Juhász Gyula: Testamentom
 
 
Szerkesztő-műsorvezető: dr. Győry Hedvig
Zenei szerkesztő: Király Hedvig
Technikai munkatárs:Molnár Bernadett
 
 A műsor a KKDSZ támogatásával készült.