Tonhalsteak naranccsal és kapribogyóval

Recepttúra 2.
Íme a következő fogás, főételnek ajánlom. Kíváncsi vagyok, Egyiptomban csinálnak-e ilyen narancsmártást. Hű de finom facsart narancsleveket lehet ott inni!
A kapribogyó egyébként nem termés, hanem a bimbó szépen kiszárítva. Állítólag a fáraók korában is ismerték. Az íze kesernyés és csípős, és mivel drága, néha a mocsári gólyhír bimbójával hamisítják (legalábbis a Wikipédia szerint) – szóval érdemes megnézni, mit veszünk meg. Aki antibiotikumot szed, vigyázzon vele kvercetin tartalma miatt. Amúgy vérnyomáscsökkentőnek és étvágygerjesztőnek tartják. Jó, hogy utána néztem, ugye?
 
 
Tonhalsteak naranccsal és kapribogyóval
 
Hozzávalók:
4 tonhal szelet
60 g kapribogyó
45 ml extra szűz olívaolaj
2 érett narancs
frissen őrölt fekete bors
 
Elkészítés:
dresszing: A kifacsart narancslébe tegyük ele a sót és borsot, majd óvatosan keverjük hozzá az olajat és kapribogyót.
halszelet: Az előmelegített grillsütóben kb. 5-5 percig süssük meg a halszeleteket mindkét oldalukon, közben meg-megforgatva.
Tálra téve, a dresszinggel leöntve forrón tálaljuk. Köretnek főtt krumpli és spenót illik hozzá.
 
forrás: Metropol 2014, november 28. – a TV Paprika Magazin ajánlatából