A víz hete Kairóban: 2019. okt. 20-24.

No replies
khedvig's picture
Offline
Joined: 2011 Dec 27
A víz hete Kairóban

Az egyiptomi öntözési és vízkészlet-miniszter vasárnap nyitotta meg a második Kairói Vízhetet, hogy az ország tudatos vízhasználatát elősegítse.
Együttműködve az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetével ezen alkalommal is szeretnék ösztönözni a vízzel kapcsolatos kihívások kezelésére szolgáló újításokat.
 
Az esemény október 20án kezdődött, és 24.én ér véget. Az ünnepélyes  megnyitón vízügyi szakértők és kutatók mellett az arab és afrikai országok legfontosabb kormánytisztviselői és követei is részt vettek.
 
Az ünnepségen dokumentumfilmeket vetítettek, amelyek részletesen bemutatták a víz mezőgazdaságban betöltött fontos szerepét, és okos felhasználásának szükségességét.Megbeszéléseket és tudományos üléseket rendeztek, melyeken sor került a vízügyi célok és a fenntartható fejlődés folyamatának a megvitatására is.
 
Az ENSZ alapvető emberi jogként ismeri el az ivóvizet és a szennyvízkezelés biztosítását, mivel ezek nélkülözhetetlenek az egészséges megélhetés fenntartásához és alapvető fontosságúak valamennyi ember méltóságának fenntartásában. A nemzetközi emberi jogi törvény arra kötelezi az államokat, hogy mindenki számára, megkülönböztetés nélkül elérhetővé tegye a vizet és biztosítsa a szennyvízkezelést, de előnyben részesítse a leginkább rászorulókat.