A türelem köve

Nincsenek válaszok
szerk képe
Nem elérhető
Csatlakozott: 2013 ápr 25
Tisztelt Érdeklődők!
 
A Magyar-Iráni Baráti Társaság tisztelettel meghívja Önöket könyvbemutatójára.
A közelmúltban - hosszú idő után és hiánypótló jelleggel  - jelent meg
 
A türelem köve
 
címmel, Sebestény Rita iranista, műfordítónak köszönhetően a Napkút kiadó gondozásában egy nagyon izgalmas és érdekes perzsa mesegyűjtemény magyarul.
 
Következő rendezvényünkön e kötetet mutatjuk be.  
A rendezvényen Sebestény Rita iranista, műfordítóval Sárközy Miklós, az MIBT elnöke beszélget a kötetről, a perzsa mesék világáról, az iráni kultúráról. 
Az est folyamán Terescsik Eszter színművésznő olvas fel részleteket a perzsa mesegyűjteményből. 
 
A kötet a helyszínen 2600 forintos, kedvezményes áron megvásárolható lesz.
 
Időpont: 2019. május 30. csütörtök 17.30 óra
 
Helyszín: Nemzetek Háza, 
Budapest, Bajza utca 54. H-1062,
magasföldszint 1/1.
 
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
 
Mi jut először eszünkbe, ha azt halljuk: perzsa? Macska? Vagy egy szép perzsaszőnyeg, amelyen elrepülhetünk a mesés Keletre?
S kikkel találkozhatunk a perzsa mesék birodalmában? Sok ismerős és kevésbé ismerős szereplővel: Szimorggal, a madarak királyával, akinek a hátán feljutunk az alsó világból a mi világunkba; a Tölgyfa tündérével, aki egy narancsból bújik elő; a perzsa Mátyás királlyal, akit Abbásznak hívnak; vagy a negyvenméteres szakállú arasznyi démonnal, aki éppenséggel itt nem Hétszűnyű Kapanyányi Monyók névre hallgat. De találkozhatunk prófétákkal is, Mózessel, Ábolfázllal, sőt a síita muzulmánok történelmének kiemelkedő női szereplői, Fatime, Zajnáb és Aszije is felbukkannak, hogy főhőseinket segítsék.
Ez a könyv csak egy szeletét érintheti a perzsaság ismérveinek a benne foglalt huszonnégy mesével. De mivel a régiek úgy tartják, a népmese a szegény ember egyeteme, minden tudás benne foglaltatik, amire csak szükségünk lehet az életben, lehet, hogy e könyv lapozgatásával sokkal többet kapunk a jellegzetességek leltározásánál vagy néhány történetnél.
 
Üdvözlettel
 
MIBT